Küçük metrekareli yaşam alanlarının çoğalmasıyla birlikte, az sayıda ve işlevselliği fazla eşyalar ile salonlarını tasarlamalısınız.

Koltuk Takımlarında Minimal Tasarım Tercih Edilmesi

Salon boyutlarına göre Koltuk Takımı seçimi konusunda özenli olmalısınız. Küçük salonlarda alanı daha verimli kullanmak ve konforlu bir dinlenme alanı oluşturmak için Köşe Koltuk Takımı tercih etmelisiniz. Tercih edilen Köşe Koltuk Takımının oturum derinliği dar ve yüksek ayaklı olması mekânını ferah görünmesini sağlayacaktır.

Gün Işığından Faydalanılması

Doğru aydınlatma seçimi, dar alanlarda dikkat edilmesi gereken en önemli konudur. Salonunuzun ölçülerine uygun ve ışığın kolay yayılmasını sağlayacak aydınlatmalar tercih etmelisiniz. Spot ışıkların kullanılması, doğru tercih olmalıdır.

Krem tonlarında tül perde ve açık renkli fon ferdeler, doğal ışıktan faydalanabilmek için önemlidir. Böylece şıklığından ödün vermeden daha ferah bir mekân tasarlayabilirsiniz.

Uygun Aksesuarlar Kullanımı

Ayna kullanarak, dar alanları geniş gösterebilirsiniz. Aynayı pencere kenarına yerleştirerek ferah bir mekân algısı oluşturabilir ve gün ışığını fazlasıyla kullanabilirsiniz

Dekoratif obje kullanırken az sayıda ve sade görünümde olmasına dikkat etmelisiniz. Örneğin objelerinizi orta sehpanın üzerinde koymak yerine, duvar raflarında değerlendirmelisiniz. Canlı bitki kullanımı, salonunuza doğallık katacaktır.

Tamamlayıcı Parçaların Doğru Yerleşimi

Tamamlayıcı parçalar, en az büyük mobilyalar kadar önemlidir. Seçim yaparken boyutlarını doğru seçmeye ve doğru konumlandırmaya dikkat etmelisiniz. Orta Sehpa, yan sehpa, hatta TV ünitesi gibi tamamlayıcı parçalar, geçişleri engellemeyecek şekilde yerleştirmelisiniz.

Küçük salonunuza yemek masası koymak isterseniz, açılır ve fonksiyonel masa tercih etmelisiniz.

Siz de hem işlevsel hem de ferah görünen bir salon tasarlamak isterseniz, vettore.com.tr‘deki ürünlere göz atabilirsiniz.